Bedrijven die investeren in een afgebakende steunzone (ook wel ‘ontwrichte zone’ genoemd) kunnen een vrijstelling van 25% van de doorstorting van bedrijfsvoorheffing bekomen, gedurende een periode van 2 jaar per extra arbeidsplaats die als gevolg van deze investering werd gecreëerd en die gedurende ten minste drie jaar (kmo’s) of vijf jaar (grote ondernemingen) behouden blijft.

Overheden mogen maatregelen nemen om zones die getroffen worden door zware collectieve ontslagen economisch te ondersteunen. Vlaanderen heeft momenteel drie zones afgebakend (rond Genk, Turnhout en Zaventem-Vilvoorde) waardoor de maatregel in een groot gedeelte van Vlaanderen van toepassing is. Haasrode valt binnen de straal van 40 km rond de zone Zaventem-Vilvoorde en komt hierdoor ook in aanmerking voor de regeling.

Het voordeel komt overeen met een besparing van 4 à 5% op de loonkost en geldt ook indien er werkgelegenheid wordt overgenomen als gevolg van investeringen bij overname van een onderneming die anders mogelijk zou verdwijnen.

Lees er alles over in het volgende document:

Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren op info@c-valleyleuven.be of bij onze rechtstreekse contactpersoon bij VLAIO, Mieke Houben, bedrijfsadviseur Financiering en Subsidies, op +32 16 31 10 59 of Mieke.houben@vlaio.be.