Mobiliteit

C-Valley cursus Speedelec

Er duiken steeds meer speedelecs op in onze fietstallingen, misschien worden ze ook aangeboden in het fietsleasingsprogramma van uw bedrijf. Deze snelle fietsen bieden heel wat voordelen, maar uiteraard zijn er ook veiligheidsrisico’s aan verbonden.

C-Valley Leuven organiseert daarom in samenwerking met VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) een opleiding speciaal gericht op het veilig rijden met de speedelec (dus de electrische fietsen die tot 45 km/h mogen rijden en voorzien moeten zijn van een nummerplaat), met als doel werknemers zich meer bewust te laten worden van de risico’s van het rijden met een speed pedelec. De training begint met een groepsgesprek rond risicoperceptie. Nadien volgen praktijkoefeningen rond interactie en stuurvaardigheid, veilig tot stilstand komen, en tot slot een nabespreking.

Aangezien de opleiding veel aandacht besteedt aan het verantwoord omgaan met snelheid, is deze ook geschikt voor andere snelle fietsers. De opleiding duurt 2.5 u en gaat voor het eerst door op vrijdag 2 augustus in de Brabanthal. Er is ook al een lesmoment gepland op donderdag 3 oktober. Het aantal deelnemers is beperkt tot 16 per sessie en de deelnemers brengen zelf hun speedelec mee voor het praktische gedeelte.

De prijs per persoon voor C-Valley leden is 30 euro. Inschrijvingen via info@c-valleyleuven.be!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén