Mobiliteit

C-Valley lanceert carpool platform

Files, niemand houdt ervan! Toch, als we erbij stil staan blijken er niet zoveel mensen maar vooral wagens en lege zitplaatsen op de baan te zijn, een verspilling van tijd, ruimte en energie. Het kan veel efficiënter en gezelliger!

Zelfs maar enkele malen per week carpoolen met 2, 3 of meer zou de files in een oogwenk aanzienlijk kunnen inkorten en zelfs oplossen. Van de duizenden werknemers op het industrieterrein zijn er vast een heleboel die ongeveer hetzelfde traject afleggen, maar hoe vinden ze elkaar ? C-Valley Leuven vroeg daarom aan vier naburige bedrijven, JSR Micro, Materialise, NXP en Siemens om samen carpooling te faciliteren en de carpool-visvijver op het industrieterrein uit te breiden. Op deze manier vergroot de kans om een geschikte carpoolpartner te vinden op carpool.be en blijft het toch een beetje “onder ons”.

Taxistop heeft een eigen portaal opgezet voor C-Valley Leuven, met als doel de drempel te verlagen. Geïnteresseerde werknemers kunnen een profiel aanmaken op deze site om mogelijke carpoolpartners in het eigen bedrijf of bij de buren te vinden. Indien men ervoor kiest om regelmatig of bij uitzondering te carpoolen, is dit louter een privé-aangelegenheid, de werkgevers organizeert dit dus niet ! Carpoolen als chauffeur met een bedrijfswagen kan, tenzij men te ver moet omrijden om uw passagier op te halen en u kan ik dat geval natuurlijk ook geen vergoeding vragen. In geval u met een prive-wagen carpoolt kan u de vergoeding hanteren die gesuggereerd wordt op de site. In geval er meerdere passagiers zijn wordt deze kost gedeeld. Als je afwisselend rijdt, is er zelfs geen vergoeding nodig.

Start-to-carpool! Registreer u nu via c-valley.carpool.be/

Ga naar c-valley.carpool.be/ • Kies je bedrijf • Maak een profiel aan • Zoek carpoolpartner(s) Op het kaartje zie je de reeds aangeboden ritten (symbool bij de vertrekplaats)

Geef een reactie

Thema door Anders Norén