In november 2018 zette C-Valley, de NMBS en De Lijn een promotiecampagne op om de bedrijven van het Research Park Haasrode en de Ambachtenzone te sensibiliseren om hun werknemers kennis te laten maken met het openbaar vervoer. Maar liefst 101 werknemers hebben zich ingeschreven en zullen tussen maandag 7 januari en woensdag 6 februari 2019 kunnen genieten van gratis openbaar vervoer naar het bedrijventerrein! Over een periode van 20 werkbare dagen zullen dit dus minimum 2.000 wagens minder zijn op het bedrijventerrein. Daarnaast vroegen ook 60 werknemers, die al gebruik maakten van het openbaar vervoer, een gratis weekendkaart aan.

C-Valley, de NMBS en De Lijn zijn zeer tevreden met dit resultaat en hopen van harte dat op deze manier er bij voldoende werknemers een afweging gemaakt zal worden om het openbaar vervoer na deze actie op te nemen als één van de vervoersmodi.

Medio maart-april 2019 zullen wij de resultaten bekendmaken; hoeveel werknemers er effectief een abonnement hebben aangevraagd bij hun werkgever via het derdebetalerssyteem.

Indien u over dit initiatief nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren via info@c-valleyleuven of 0494/21.39.22.