C-Valley Leuven organiseert op dinsdag 26 februari 2019 de tweede  middagsessies rond welzijn op het werk.

In een eerste deel is Koen Joosen, trekker van de werkgroep ‘Sport & Welzijn’ binnen C-Valley Leuven, aan het woord. Hij is erkend als bedrijfscoach vanuit een innovatief project opgezet door de Vlaamse overheid. Vanuit zijn ervaring met betrekking tot preventieve gezondheid ondersteunt hij bedrijfsmedewerkers (HR, …) om welzijnsprojecten op maat van het bedrijf met succes te organiseren. De focus ligt op het scheppen van een kader bij het opzetten en verfijnen van een preventief gezondheidsbeleid, complementair aan de initiatieven die al gebeuren in het kader van de welzijnswetgeving.

In een tweede deel begeleidt Maxime Vanacker, gezondheidscoach bij Sportpraktijk, de deelnemers in een demosessie vanuit zijn methode Stretch&Release. Hierbij worden spanningen in het lichaam losgewerkt door een specifieke vorm van stretching. Op die manier brengen we het lichaam weer dichterbij zijn natuurlijk, ontspannen evenwicht! De focus voor deze sessie ligt op de nek en schouders. Wat komt er zoal aan bod tijdens de middagsessie “Stress & Wellbeing HR-support – theoretisch kader en praktische sessie”?

• Hoe krijg je (terug) zicht op de kernzaken die echt werken op het vlak van een preventief gezondheidsaanbod naar je medewerkers toe?                       

• Welke initiatieven kan je nemen zodat je effectief de doelgroep meekrijgt die je vooropstelt.

• Binnen welk kader werk je best om zeker te zijn dat de acties die je onderneemt ook op lange termijn resultaten blijven opleveren?

Koen Joosen spreekt over het belang van veerkrachtige medewerkers en legt uit hoe je meer mensen kan meenemen in het verhaal van gezondheid. Tijdens deze sessie leer je wat de belangrijkste componenten zijn van een beleid dat werknemers moet stimuleren om gezonder te gaan leven (niet-arbeidsgebonden gezondheidsrisico’s) op het vlak van voeding, beweging, roken, alcohol en drugs, sedentair gedrag en mentaal welbevinden. Daarnaast laten we je graag aan den lijve ondervinden hoe je efficiënt spanning kan reduceren die zich opgebouwd heeft door werkgerelateerde houdingen en stress.

De workshop gaat door in the Green Room van The Interactive Hub tussen 12u en 14u (adres: Ambachtenlaan 8, 3001 Heverlee).

12u – 12u30 Ontvangst met broodjes

12u30 – 13u45 Middagsessie “Stress & Wellbeing HR-support –   theoretisch kader en praktische sessie”

13u45 – 14u Napraat- en netwerkmoment

Inschrijven kan t.e.m. zondag 24 februari 2019 door mailverzending naar: info@c-valleyleuven.be. Uw bedrijf zal een verzoek tot betaling ontvangen in de week van 25 februari 2019. De kostprijs bedraagt 30 euro exclusief BTW / inschrijving.